fbpx
Ruška cesta 7, 2000 Maribor - Tel: + 070 777 622 - Email: sale@solargaps24.si - AKVA2012, trgovina in storitve d.o.o.

Pogosta vprašanja

1 m² žaluzij proizvede do 100 Wh energije, zahvaljujoč pametnemu senčenju pa boste z njimi prihranili do 100 Wh energije.
Na žalost ne prodajamo akumulatorjev. V primeru, da imate sami akumulator, nam pošljete tehnične karakteristike. Obvestili vas bomo, ali je primeren ali ne.
1 m² solarnega panela proizvede več energije kot 1 m² žaluzij, vendar lahko žaluzije proizvajajo energijo na sprednjih površinah, tudi v primeru, da strehe ni – žaluzije so najboljša rešitev.
Seveda, lahko jih odmontirate in vzamete s seboj.
Naše žaluzije se lahko povežejo s katerimkoli certificiranim akumulatorjem na trgu, z začetkom 2020 pa bomo ponujali tudi lastne akumulatorje.
Lahko uporabljam žaluzije brez električne energije?
Da, pametne solarne žaluzije so »plug-and-play« naprava.
SolarGaps le priklopite v električno vtičnico, razsmernik pa bo pretvoril sončno energijo v elektriko, ki se med sončnimi urami zbira v akumulatorju, nato pa jo lahko uporabljajo vse naprave, ali, če imate dvosmerni števec, jo lahko prodate dobavitelju električne energije. To pomeni, da bo SolarGaps proizvajal električno energijo, ki jo boste lahko uporabili takoj ali shranili v akumulator za poznejšo uporabo.
Na to vpliva veliko dejavnikov, kot so temperatura, vlaga, zračni pritisk in gostota oblakov. Proizvajalec solarnih sprejemnikov navaja optimalne vrednosti: 1) do 100 W/h na m² 2) do 20 W/h na m² 3) do 70 W/h na m² 4) 0 5) od 0 W/h do 50 W/h (odvisno od stekla okna)
Da. Lahko izberete med »avtomatičnim načinom« ali »ročnim načinom«.
Brez sonca se energija ne proizvaja, vendar to ne vpliva na upravljanje žaluzij.
Odvisno od porabe električne energije. Svetujemo vam žaluzije na nekaj oknih na južni ali jugozahodni strani (3-5 m²).
Da, v večini primerov z 1 m² žaluzij prihranimo do 500 Wh (kot primer vzamemo Sicilijo).
Če je električno omrežje izklopljeno, žaluzije ne delujejo in ne prenašajo energije v omrežje. Uredba CEI 0-21. V primeru, da ste kupili akumulator, ga lahko priklopite in začnete uporabljati žaluzije.
Električna energija, ki jo proizvedejo žaluzije, se prenese s pomočjo mikro razsmernika. Pri polnjenju vašega telefona ne bo sprememb.
Žaluzije SolarGaps z akumulatorjem lahko uporabljamo kot generator. V splošnem je generator bolj produktiven od solarnih naprav, vendar ni okolju prijazen.
Naše žaluzije so proizvedene glede na individualne mere.
Od -20 °C do +60 °C
Veliko električne energije se porabi za delovanje klimatskih naprav. Žaluzije SolarGaps pomagajo zmanjševati onesnaženje ozračja tako, da zmanjšajo emisije CO2, ki so značilne za tradicionalne načine proizvajanja energije. Je res možno prispevati k reševanju našega planeta z uporabo žaluzij SolarGaps?
Prednosti v primerjavi s klasičnimi solarnimi paneli so naslednje: - ergonomija: za sistem žaluzij s površino 1 m² je potrebnega veliko manj prostora v primerjavi s solarnim panelom istih dimenzij - Avtomatično zasledovanje sonca in aktivno senčenje: Žaluzije SolarGaps samodejno uravnavajo kot panelov, ki sledijo legi sonca. - Enostavna namestitev: žaluzije SolarGaps lahko namestite sami tako, da sledite našim preprostim navodilom. - Možnost namestitve na navpično površino, kot je stena, okno itd.
Proizvodnjo električne energije žaluzij lahko preverite prek aplikacije, delovanje žaluzij lahko vedno nadzorujete v aplikaciji, v razdelku statistika. Ta aplikacija je na voljo za iOS in Android @SOLARGAPS
Žaluzije so povezane in nadzoruje se jih prek Interneta, poleg tega so združljive z glavnimi sistemi Smart Home.
Nudimo tudi razsmernik. Vrsta razsmernika je odvisna od površine okna. Razsmernik lahko kupite tudi posebej, vendar so naši testirani za naš sistem.
Ena je potrebna za napajanje žaluzij, druga pa za razsmernik.
Če žaluzije začnejo proizvajati manj energije kot ponavadi ali če opazite debel sloj prahu.
Da. Odporne so na sunke vetra razreda 2 (nad 100 km/h).
1 zaveso na 1 razsmernik.
Da, žaluzije so namenjene zunanji uporabi.
Tako da seštejemo toplotno zaščito stavbe (50 %) in proizvodnjo sončne energije (20 %).
Da, žaluzije so s kablom povezane s razsmernikom, ki se nahaja v notranjosti stavbe. Poleg tega so povezane s pametnim telefon in nihče drug se ne more povezati z njimi. Vaše uporabniško ime in geslo delujeta tudi kot zaščita.
Ponujamo različne modele razsmernikov NEP: BDM-250, BDM-300, BDM-600, za zmogljivost od 260 w do 1000 w.
Ne, na voljo je samo ena vrsta žaluzij – navadne. So bolj učinkovite kot lahka verzija, ki smo jo v preteklosti ponujali kot vzorce za Kickstarter kampanjo.
Motorji Somfy ali Geiger, 230 Voltov, zaščitni razred IP 54. Lahko jih uporabljate za enega ali več sistemov žaluzij. Prižge se jih lahko z gumbi, daljinci, enotami, ki jih je mogoče programirati ali mobilno aplikacijo.
Ponujamo razsmernike in akumulatorje, ki so testirani za naš sistem, kot opremo po dodatni ceni.
Doba povračila investicije je pribl. 5 let za solarne elemente in elektroniko. Žaluzije (kovinski del) bodo trajale 25 let, torej jih pri izračunu dobe povračila investicije ne upoštevamo.
Potrebno je namestiti dvosmerni števec, ki bo štel tudi zeleno energijo. Energijo lahko prodate prek FIT (feed-in-tariff) ali jo zbirate v akumulatorju.
Razsmernik pretvori sončno energijo iz DC v AC in jo preusmeri v električno omrežje.
Da. Ponujamo sisteme za obe omrežji 110/220 V.
Da
Ne, trenutno le za pravokotna okna. Prihodnje leto bomo morda ponujali tudi druge modele.
Na voljo so v različnih barvah: rjava, bela, metalno siva, antracitna.
Seveda, za povezavo žaluzij na omrežje in akumulator ter prenos na vaše naprave je potreben razsmernik.
Seveda, za povezavo žaluzij na omrežje in akumulator ter prenos na vaše naprave je potreben razsmernik.
Globina vseh vrst žaluzij je 8 cm.
Ni nujno, lahko pa jih uporabite za čiščenje žaluzij.
Te informacije so na voljo v naših smernicah.
Izpolnite obrazec »zahtevaj ponudbo« na naši spletni strani in v kratkem vas bo kontaktiral eden od naših svetovalcev.
SolarGaps lahko uporabljate s tablico, daljincem (v pripravi) ali prek aplikacije Smart Switch.
Za standardne dimenzije iz kataloga je dobavni rok 35-60 dni za proizvodnjo + dobava, pri prilagojenih dimenzijah pa je rok proizvodnje največ 90 dni + dobava.
Namestitev je enostavna in ne poškoduje oken ali sten.
Da, to je možno, če kot naklona ni več kot 30 stopinj od navpične osi stavbe. Največji naklon žaluzij je 30 stopinj. Da, največja širina je 2,6 m za največjo višino 4 m za vsak sistem.
Da, SolarGaps deluje v povezavi z Google Home in Amazon Alexo. Apple Kit sledi kmalu.
Da, lahko, če so vsi pametni telefoni registrirani pod enim računom.
Da, povežete lahko do 10 žaluzij na en sam pametni telefon in jih upravljate vse hkrati ali vsako posebej.
Žaluzije lahko nadzorujete s pametnim telefonom, če sta oba povezana na Internet.
Da.
Da, potreben je dvosmerni števec.
So žaluzije SolarGaps na voljo v različnih materialih, da jih lahko uskladim s svojo opremo? Žaluzije SolarGaps so izdelane iz aluminija in steklenih vlaken zaradi svetlobe, teže in odpornosti. Trenutno niso na voljo v drugih materialih. Na voljo so v različnih barvah: rjava, bela, metalno siva, antracitna, bež. Žaluzije se namesti zunaj.

PROŠNJA ZA INFORMACIJE

0